Het rendement kan zeker op langere termijn tegenvallen

Een gegarandeerd rendement van 7 tot 8 procent en geen omkijken naar de verhuur of schoonmaak. Het klinkt verleidelijk, een vakantiehuisje voor de verhuur als belegging. Maar is het ook de 'prachtige investering' die vakantieparken ons voorspiegelen?

Kirsten en William Burg-Lehmkuhl uit Maastricht kopen in 2014 twee chalets op een vakantiepark op de Veluwe. Voor hun investering krijgen ze drie jaar lang een gegarandeerd rendement van 7 procent over de aankoopprijs van de chalets. "We waren tevreden over de opbrengst en gaven al vroeg te kennen in gesprek te willen over de verdere samenwerking na drie jaar'', vertelt William. "Maar dat werd door het park steeds vooruitgeschoven.''

Rendement van uw recreatiechalet

Als u een recreatiewoning koopt als belegging en vervolgens ook verhuurt,  is moeilijk te doorgronden wat nu daadwerkelijk het rendement op uw geïnvesteerde vermogen is. Als u het heel simpel bekijkt: de verhuuropbrengsten minus alle kosten die u zelf maakt (bijvoorbeeld voor een hypotheek)  en welke het park en/of verhuurorganisatie rekent is € x. Dit bedrag gedeeld op uw totale investering (ex BTW) is het netto rendement.

Als eigenaar (of toekomstig eigenaar) van uw recreatiewoning neemt u zelf de beslissing om uw eigendom te gaan verhuren ( zie hiervoor ook het hoofdstuk “kopen”). Wij willen u graag informeren over alle punten die aan de orde komen, of kunnen komen, alvorens u besluit om tot verhuren over te gaan. Hiermee hopen wij dat u niet voor onverwachte gebeurtenissen komt te staan.