Als (nieuwe) eigenaar kunt u na het afronden van de aankoop en het inrichten gaan genieten van uw recreatiewoning met tuin, de mooie bosrijke- en landelijke  omgeving en zeker ook de stad Lochem. Als Belangenvereniging raden wij u dan ook aan dat genieten vast te houden. Permanente bewoning op Resort de Achterhoek is niet toegestaan. Wel is het mogelijk 365 dagen per jaar te recreëren.

Regionale belasting

Naast de gemeentelijke belasting ontvangt  u ook een aanslag voor een regionale belasting.

Waterschapsbelasting:

Deze belasting wordt geheven door het waterschap Rijn en IJssel.

Energieaansluiting recreatiebungalow

Als u een recreatiewoning op EuroParcs de Achterhoek koopt van Europarcs wordt de energie (propaangas, elektriciteit en water) in principe geleverd door EuroParcs de Achterhoek. Op een gedeelte van het park, o.a. het Ezeltjesbos, levert EuroParcs de Achterhoek aardgas in plaats van propaan.

Gemeentelijke belastingen gemeente Lochem

Zodra u op Resort De Achterhoek een recreatie woning gekocht heeft inclusief grond via het Resort De Achterhoek of particulier moet u aan de gemeente Lochem belasting betalen.

TV en internet

Sinds 2018 kunnen de eigenaren van een vakantiewoning gebruik maken van een tv- en internetaansluiting via ITT. Ze hebben het kabelnetwerk op het Resort in beheer en onderhouden het.

Ze leveren een prima internetverbinding en standaardpakket van Ziggo voor de tv. Voor dit pakket krijgt u een maandelijkse factuur van € 29,89 (tarief 2020 inclusief 21% BTW). U kunt als u dit wilt ook alleen voor de tv of alleen een aansluiting voor internet aanvragen. Ook een pakket met een “snellere” internet verbinding behoort tot de mogelijkheden. U kunt dit zelf afstemmen met itt.